Бърз и лесен начин за отслабване само с чаша кафе и резен лимон?

Premium Coffee Market
Кафе с лимон

 Напоследък  в социалните мрежи се промотира чудна отвара, която топи килограмите, но дали наистина тя съществува?

 Методът е представен, като лесен и достъпен за всеки, само добавяте лимонов сок към любимата Ви чаша с кафе /Пасионе или Порторико, изборът е Ваш/ и готово. Стоите си удобно на дивана пред телевизора и  се наслаждавате на изчезващото наднормено тегло!

 Видеоклипове с подобни  съвети са получили и продължават да получават десетки милиони гледания в “мрежата”. Нека разберем , къде се крие магията!?

 Какво всъщност е лимоненото кафе?

   Сокът на половин лимон се изцежда в чаша черно кафе. Вкусът на така приготвената напитка се отдалечава от разбирането ми за вкусно, което най-вероятно обяснява и факта, че не присъства масово в менюто на кое да е кафене!

 В някои култури обаче, лимонът се използва за овкусяване на различни кафени напитки. Една от тях например се нарича Мазагран. Произхожда от Алжир и е на повече от два века. Приготвя се , като към чаша кафе се добавя захар и лимонов сок на вкус, а също и  лед. Мазагранът става популярен по-късно в Португалия.

  Наистина ли се отслабва?

 За съжаление отговорът е твърде лесен: не!  Лимоните не притежават каквито и да е качества за стопяване на мазнините. Добавянето на лимонен сок към кафето няма да Ви помогне да се вмъкнете в старите си по-тесни дънки.

Но как се появи този хак? Най-вероятно има общо с аналогията, че водата с лимон също помага да се разделите с нежеланите килограми. Водата с лимон обаче не помага заради някакви мистични свойства, а по-скоро затова, че лимонената вода запълва стомаха без никакви калории и по този начин потиска сигналите за глад.

Безспорен е фактът, че така овкусената вода, засилва усещането за свежест.

Кафето носи подобна полза , като също потиска апетита и същевременно засилва метаболизма, но плановете за здравословен начин на живот, не могат да се градят около поглъщането на огромни дози кафе – с лимон  или пък без. Въпреки доказаните си полезни качества, то трябва да е източник на наслада!

Има ли ползи от добавянето на лимон към кафето?

Лимоните, подобно на много цитрусови плодове, са солиден източник на витамин C, помагат за храносмилането и намаляват вероятността от образуване на камъни в бъбреците.

Добавянето на лимон също крие и някои рискове.

Сокът може да причини киселини и да разруши зъбния емайл, ако се приема дълго и в големи количества.

 И така, струва ли си да опитате кафето с лимон?

Всичко ново е интересно и ако не успеете да се вталите мигновено, то поне ще разнообразите ежедневието си! А може и вкусът на кафе с малко лимон да е точно това , което търсите!?

Ако лимонът все пак не е за Вас, добавете тогава ирландска сметана Милрам

Споделете в коментарите Вашите собствени тайни.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

go top