Учени доказаха, че млякото и кафето правят бисквитките по-вкусни

Premium Coffee Market
Бисквитки Пасионе

Здравейте, любители на кафе Порторико и Пасионе,

днес ще поговорим за това как да си донесем повече наслада с любимата чаша кафе и вкусна бисквитка Пасионе!

Сигурна съм, че настроението на всеки от Вас бързо се променя щом долови прекрасните ухания от близката семейна складкарничка или от щанда в магазина с прясно изпечен хляб! 

Оказва се, че има научна причина бисквитките да са по-вкусни, когато ги потопим в чаша висококачествено кафе, в нашият случай Пасионе или Порторико

Група учени са изобретили машина, която може да измери количеството вкус отделен при отпиване на вино или от разтапящо се парче шоколад върху езика Ви. Измерванията показали, че бисквитка потопена в мляко или кафе отделя повече вкус и аромат!

Защо бисквитката е по-вкусна с кафе?

В печивата има съединение наречено 2-метил-1-бутанол. То придава този изпечен вкус на храната. Когато бисквитката е потопена в гореща напитка /чай, кафе/, въпросното съединение се освобождава по-лесно и по-бързо в устата!

Трябва да побързам да Ви успокоя –  2-метил-1-бутанол е натурален продукт!!! Съдържа се в растенията  Aloe africana /снимка ляво/ и  Myrtus communis /снимка дясно/.

За мен изводът е повече от лесен, обичам бисквитките Пасионе и голямото разнообразие от вкусове на кафета Порторико и Пасионе, а в комбинация, изживяването е несравнимо!

Споделете ми долу в коментарите как обичате Вашето кафе, с бисквитка или без? Може би имате и други ритурали? Ще се радвам да разбера повече за тях!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

go top